Як порно-банери проникають в комп"ютер

02.05.2015 18:30

На даний момент в мережі Інтернет існує така поширена проблема, як шкідливі банери-інформери. Ці інформери представляють собою вікно в браузері або на робочому столі з різними цікавими картинками, явно не для дітей, крім того вони просять відправити SMS на короткий номер, для отримання коду видалення цієї програми.


      Найпоширенішим способом установки баннера на ваш комп'ютер, є повністю добровільне скачування його під виглядом якогось флеш-додатку. Іншими словами, ви відвідуєте певний сайт, необов'язково порнографічного змісту, наприклад, подивитися якийсь відеозапис, і буде завантажений стандартний програвач: залишається натиснути на кнопку «Play» для перегляду вмісту ролика. Після натискання, поверх екрану з'являється невелике вікно з повідомленням типу: «для перегляду ролика слід встановити останню версію Flash-плеєра» після чого ви натискаєте «Встановити», і тим самим даєте команду на завантаження та установку зловмисних програм.
     

      Крім того це може статися при завантаженні звичайного рекламного банера на сайті, у якого в кутку є хрестик для закриття, при натисканні на цей хрестик, відбувається завантаження та встановлення шкідливого програмного забезпечення. З цієї причини антивірусні програми, навіть повністю оновлені і ліцензійні пропускають ці банери, так як з боку антивіруса, це не вірус, а деяка програма, яку користувач добровільно встановив на свій комп'ютер.

      Для боротьби з банерами потрібні спеціалізовані засоби, які знаходять в операційній системі різні шкідливі плагіни, банери і інформери. Стерти цей порно-банер, звичайними способами(перестановка віндовса і форматування), на жаль практично не можливо(бо цей вірус вражає не тільки системний диск). Хоча і є кілька перевірених способів. Все буде залежати від типу інформера, а також вашого браузера. Ні в якому разі не можна відправляти СМС,чи перераховувати кошти на вебмані-рахунок, як цього просять шахраї, ви можете втратити до 800-1000грв. Слід пам'ятати, що спроба самостійно видалити такий банер може привести до втрати важливої  інформації або  деяких важливих функції операційної системи аж до повної її непрацездатності.

                                                                                           автор: Ростислав Д.  

 

Ми маємо великий досвід у видаленні порно-банерів і інформерів, зі збереженням повної працездатності операційної системи. Звернувшись до нас ви заощадите багато часу, грошей і нервів.