Рейтинг найбільш небезпечних інтернет-загроз на думку користувачів

02.05.2015 18:31

60% користувачів в США і Європі, що брали участь в дослідженні Harris Interactive по замовленню Лабораторії Касперського в лютому і березні 2012 року, заявив, що більшість з них бояться крадіжки своєї фінансової інформації.

      На другому місці знаходиться інформація про паролі до онлайн-послуг - 58% користувачів турбуються про втрату або крадіжку цих даних зловмисниками. Також занепокоєння користувачів викликає можливість крадіжки приватної електронної переписки, документів, контактів адресної книги і різних мультимедійних файлів.       Однак, незважаючи на певні проблеми безпеки, більше число користувачів зберігає інформацію на погано захищених мобільних пристроях. 15% респондентів зазначили, що вони використовують свої планшети для здійснення онлайн-покупок за допомогою кредитної карти, електронних платіжних систем або виконують інші фінансові операції. 12% респондентів здійснюють ці ж дії за допомогою мобільного телефону.        

      Приблизно третина всіх користувачів (31%) зберігає свою особисту інформацію на домашньому комп'ютері або ноутбуці.
      Як користувачі можуть захистити свої конфіденційні дані? За даними опитування Harris Interactive, майже половина респондентів (46%), регулярно роблять резервні копії всіх своїх даних на пристроях. 30% користувачів використовують шифрування цінної інформації, а 32% захищають документи за допомогою пароля. Природно, що ці дії не є повноцінною панацеєю, але в поєднанні з високоякісним антивірусним програмним забезпеченням можуть забезпечити гідний рівень захисту.