Arubixs Portal: гнучкий концепт-смартфон для носіння на руці

02.05.2015 18:19

На краудфандінговому майданчику Indiegogo представлений проект оригінального мобільного пристрою Arubixs Portal, котрий сполучає функціональність смартфона, фітнес-трекера і носимого електронного помічника.

Arubixs Portal - це фаблет, оснащений гнучким сенсорним дисплеєм з діагоналлю 6 дюймів (розширення не уточнюється). Екран захищений від подряпин, а вся конструкція пристрою посилена кевларом і поліуретаном.

Гаджет призначений для носіння на руці, для цього є спеціальне кріплення. Гнучка конструкція, що включає пропрієтарну гнучку акумуляторну батарею ємністю 3200 мА·год, при цьому дозволяє фаблету прийняти вигин руки.

«Серцем» Arubixs Portal є неназваний багатоядерний процесор. Об'єм оперативної пам'яті складає 2 Гбайти, вбудованої флеш-пам'яті - 64 Гбайт. У загальній складності передбачено чотири камери.

Пристрій оснащений акселерометром, гіроскопом, барометром, електронним компасом, приймачем системи навігації GPS, датчиком наближення, модулями Bluetooth 4.0 і NFC. За задумом розробників, власники зможуть збирати інформацію про фізичну активність, пройдену відстань, витрачені калорії та ін. Завдяки вологостійкому виконанню фаблет не боїться занурень під воду на глибину до 10 метрів.

Інші характеристики Arubixs Portal такі: стереофонічні динаміки, підтримка бездротової підзарядки, можливість роботи в мобільних мережах GSM, HSDPA і LTE. В якості програмної платформи планується використовувати Android зі спеціальною інтерфейсною надбудовою.

Метою краудфандінгової кампанії учасники проекту ставлять збір $300 тис. Поки, правда, притягнутий тільки 1% від цієї суми, але фінансування триватиме ще майже місяць.