10 причин, чому потрібно вибрати Windows 7

02.05.2015 18:29

Клієнти мене часто запитують:"Яку операційну систему Windows вибрати Xp чи Seven?" Якщо їх порівнювати, то можна помітити сотні відмінностей, Windows 7 став простішим, швидчим, доповнений багатьма можливостями. Я наведу самі помітні зміни, у порівнянні з Windows Xp:



1) Покращений робочий стіл. Windows 7 дає змогу переміщуватись елементами комп’ютера швидше, ніж будь-коли. Кнопки панелі завдань збільшено, і з’явилася можливість попереднього перегляду в повному розмірі. Окрім цього, тепер можна закріпити програму за однією з цих кнопок для швидкого запуску. Списки переходів містять ярлики на файли, папки та веб-сайти. А завдяки таким функціям, як Snap, Peek та Shake , ви отримуєте можливість просто (і весело) переходити між усіма відкритими вікнами.

2) Зручніший пошук. Введіть потрібний елемент у поле пошуку, розташованому в меню "Пуск", – і результати відобразяться миттєво та будуть згруповані за категоріями (документи, зображення, музика, електронна пошта та програми). Здійснюючи пошук у папці або бібліотеці, ви можете настроїти його, наприклад, застосувавши фільтр дати чи типу файлу. Коли пошук буде завершено, за допомогою панелі попереднього перегляду швидко ознайомтеся з результатами.

3) Просте надання спільного доступу членам домашньої групи. Спільно користуватися файлами та принтерами в домашній мережі має бути просто. За допомогою групи Домашня група це справді легко. Підключіть два або більше ПК під керуванням Windows 7 і без зайвої метушні обмінюйтеся музикою, зображеннями, відео та документами з іншими користувачами ПК вашої оселі. 

4) Швидкість понад усе. У Windows 7підвищено продуктивність за основними показниками. Тепер операційна система використовує менше пам’яті та запускає фонові служби лише за потреби. Розробники цієї операційної системи працювали над тим, щоб прискорити такі операції, як запуск програм, перехід комп’ютера до режиму сну та відновлення його роботи, а також повторне встановлення підключення до безпроводових мереж. Завдяки підтримці 64-розрядних версій ви можете скористатися всіма перевагами сучасних потужних комп’ютерів, оснащених 64-розрядним процесором.

5)Покращена робота в безпроводовій мережі. Підключення до безпроводових мереж на ноутбуку, яке раніше було клопітким, відтепер виконується кількома простими рухами. Для цього потрібно лише вибрати потрібну мережу зі списку доступних на панелі завдань, натиснути її та підключитися. Після того як ви підключитеся до мережі, Windows запам’ятає мережу, щоб наступного разу встановити до неї підключення автоматично. 

6)Windows Touch. Сьогодні можна переглядати веб-сайти, гортати фотографії, відкривати файли та папки на комп’ютері із сенсорним екраном одним дотиком пальця, адже відтепер Windows оснащено справжньою технологією мультидотику. Масштабування, обертання зображень і навіть вибір правою кнопкою миші виконується спеціальними рухами – усе це формує зовсім інший підхід до роботи на ПК. 

7) Ефективне відтворення із пристроїв. Device Stage – це нова функція у Windows 7, що працює як домашня сторінка для портативних музичних програвачів, смартфонів і принтерів. Після підключення будь-якого сумісного пристрою до ПК на екрані відобразиться меню з інформацією та популярними завданнями, зокрема заряд акумулятора, кількість готових до завантаження фотографій, а також параметри друку. 

8) Потокове передавання медіаданих. Завдяки новим можливостям у медіапрогравачі Windows 12 ви можете насолоджуватися файлами з медіатеки, незалежно від того, у якому куточку будинку або навіть міста ви знаходитесь. Відтворити за допомогою дає змогу виконувати потокове передавання музики, відео та фотографій із комп’ютера на стереосистему або телевізор (для цього може знадобитися додаткове обладнання). З функцією Віддалене потокове передавання медіаданих можна передавати потоком медіадані через Інтернет з одного комп’ютера під керуванням Windows 7 на інші, розташовані за тисячі кілометрів. 

9) Браузер Internet Explorer 9 і служба  Windows Live. Windows 7 максимально використовує потенціал браузера Internet Explorer 9: від вражаючого передавання графіки з апаратним прискоренням до можливості запускати улюблені веб-сайти прямо з панелі завдань. Ви також отримуєте багато можливостей у службі Windows Live абсолютно безкоштовно. Можна створювати фотоальбоми та фільми, спілкуватися в чаті у форматі HD та ділитися своїм вмістом будь-коли та будь-де. 

10) Ненав’язливі сповіщення. Центр підтримки – це нова функція у Windows 7, яка дає змогу стежити за повідомленнями стосовно настройок безпеки й обслуговування. Повідомлення можна вмикати та вимикати для таких об’єктів, як технологія Windows Defender або Служба захисту користувачів. Якщо Windows потребує вашої уваги, праворуч на панелі завдань відобразиться відповідне сповіщення. Натисніть його, щоб переглянути рекомендовані способи вирішення будь-яких проблем.

                                                                                            Автор: Ростислав Д.